This is a Lystiwiki
  • View:

Venetsialaisnaamio kipsistä

Kipsinaamio

Soikea pahvikaulus-> muotin kasvopuoli kauluksen päälle (istuu tarkasti reunoihin) ->kipsiseos muottiin->muotin takaosa päälle->jokin levy esim. linolevy siivouskomerosta luokasta->levyn päälle jokin paino (esim. akryylimaalipurkki), ettei kipsi nosta muotin takaosaa ylös.
 
Aineksien annosteluun käytä vesivärikuppeja. Vettä n. puoli akryylimaalipurkillista ja siihen hitaasti sekoittaen kipsiä n. 2-2,5 vesivärikupillista (jos määrät tuntuvat vääriltä eli aineet eivät mahdu purkkiin niin vähennä vettä ja myös vastaavasti kipsiä).
Jos joku tietää ettei aio kaivertaa naamaria niin voit sekoittaa enemmän kipsiä->seos kovettuu tällöin nopeammin eli n.20minuutissa ja ehditte valaa ehkä toisenkin setin tunnilla. Suosittelen kuitenkin löysän massa käyttöä vaikka sen kovettuminen kestääkin jopa 4 h. Löysä seos on muottiin kaadettaessa suunnilleen piimän jäykkyysastetta vastaavaa eli melko juoksevaa. Sekoittamiseen voi käyttää puutikkuja tai vaikka palettiveistä joita löytyy luokan astiakaapista.
 
Loppukipsi lähtee purkista kovetuttuaan puristelemalla tai tuoreena kaapimalla, mutta sitä ei saa laittaa viemäriin vaan roskiin! Puhdistakaa myös muotit käytön jälkeen.
Kovettuneen maskin poistaminen: painot ja levy pois-> takaosa irtoaa yleensä vetämällä ja puristamalla-> etuosan irroittaminen onnistuu parhaiten painamalla peukaloilla muovimaskin leukaosaa muotin reunasiivistä alaspäin ja samalla työntämällä muilla sormilla altapäin leuan kohdasta ylöspäin-> naamio pullahtaa muotista irti, tai ainakin on väänneltävissä siitä irralleen. Muottien leuassa näkyykin usein pieni vekki, joka syntyy juuri poistamisen ja muotin vääntämisen seurauksena.
Laatikossa on myös isompia muotteja, joita voi myös käyttää, muutta toki ne ovat työläämpiä maalattavia. 
 
Koristeluvaiheessa pimiön kaapeista löytyy maaleja, lakkoja, erilaisia jauheita, "timantteja" yms. Naamioiden kaivertamiseen pitäisi löytyä puuvartisia pikku linotalttoja (ilmeisesti pimiössä?), joissa varmaankin on valkoisia jäänteitä kipsin veistämisestä. Santapapereita käytetään maskien reunojen pyöristämiseen ja muutenkin viimeistelyyn. Usein monet haluavat myös lisätä maskiin jälkikäteen ulokkeita, joita varten sekoitetaan pieniä annoksia lisäkipsiä ja sitä voidaan jakaa useammalle halukkaalle mataliin n.3-4cm korkeisiin peitevärinapin kokoisiin kuppeihin.
 
Kankaiden ja papereiden kovettamiseen löytyy pimiön kaapista nesteitä ja hiustenkuivain kovettumisen nopeuttamiseksi.

 

Discuss & brainstorm

@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username