This is a Lystiwiki
  • View:

Savityö

Savityö

Planeetta 9:n asukki

Tiedemiehet ilmoittivat mahdollisen uuden planeetan löytymisestä Neptunuksen takaa. Neptunuksen koostuu pääasiassa kivestä ja jäästä, joiden päällä on melko ohut vetykerros, jonka yläosa on kaasumainen. Olettaen myös uusi planeetta on kylmä ja auringon valo melko himmeää, mutta olosuhteet, jotka eivät ihmiselle sovellu saattavat olla muille eliömuodoille täydellisiä.

Suunnittele savesta olento, joka mielestäsi menestyisi kyseisissä olosuhteissa ja olisi vartaloltaan, raajoiltaan, rakenteeltaan ja ulkonäöltään soveltuva planeetalla elämiseen. Huomio raajojen ja olennon vartalon soveltuvuus jäätiköille ja kivikoille sekä kylmyyden kestävyys.

Saven muotoilu ja käsittely

Savea noin pienen nyrkin kokoinen pala. Jokaiselle vettä, jolla voit tarvittaessa pehmentää savea leipomalla. Aluspaperi (sanomalehden sivu), jonka avulla voit käännellä työtäsi pulpetilla ja pidät samalla myös jälkisiivouksen minimissä. Muovailutikkuja löytyy tiskiallaskaapista ja ehkä muualtakin varastoista.

7A:n on yksittäisen tunnin jälkeen käärittävä työnsä kostutettuun talouspaperiin, jonka jälkeen kaikki työt on peitettävä muovilla/jätesäkillä mahdollisimman tiiviisti. Näin työt eivät kovetu ja sen muovailua voidaan jatkaa keskiviikkona. Kaikilla on aikaa työn tekemiseen kaksi tuntia, jonka jälkeen ne on kuvattava arviointia varten. Jos työtä ei halua viedä kotiinsa niin painakaa työt takaisin savipakettiin mahdollisimman tiiviisti ja laittakaa sekaan hieman vettä. Sama savi voidaan käyttää muiden ryhmien kanssa uudelleen.

Savityötä ei polteta, koska ei ole uunia, joten ilmakuplien ulosvaivaaminen voidaan jättää tekemättä. Jos savenpaloja halutaan liittää toisiinsa (esim. jalka tms.) on työtapa seuraava: muotoile kappaleet valmiiksi-> rouhi kappaleiden liitospinnat karheiksi esim. muovailutikulla-> kostuta pinnat-> paina kappaleet tiiviisti yhteen-> ylisaumaa liitos joka puolelta, eli painele tikulla kappaleiden savet "ristiin" saumoissa, jolloin liitoksesta tulee kestävä eikä kuivaessaankaan irtoa.

Muotoilun jälkeen muista pintakäsitellä hahmosi kuvioiden, painellen ja kiillottaen vedellä ja sormella. Karvamaisen pinnan saat tekemällä pintaan lyhyttä viivoitusta. KÄYTÄ MIELIKUVITUSTA! Älä tyydy jo olemassaoleviin olentoihin vaan keksi oma ennennäkemätön olento, joka on ylivertainen kylmän planeetan asukki ja tottunut hämäriin ja karuihin olosuhteisiin.

Discuss & brainstorm

@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username