This is a Lystiwiki
  • View:

Putoaminen

Sisältöalue

Tehtävä:

Olet matkustamassa "jäniksenä" lentokoneen lastilassa. Kännykkäsi akku tyhjenee ja samalla myös lentäminen alkaa tuntua pitkästyttävältä. Onneksi ruumasta löytyy runsaasti kivoja vipuja ja nappuloita, joita et voi olla kokeilematta. Napin painallus, äkillinen sihahdus, kalahdus ja ruuman lattia aukeaa. Putoat kohti tyhjyyttä erilaisten tavaroiden mukana.

Tee kuva nähtynä alhaalta ylöspäin tai ylhäältä alaspäin. Kuvassa on oltava näkyvissä itsesi lisäksi keksimäsi lasti ja alhaalta kuvattaessa myös lentokone. Kuvan etualalla olevat tavarat kannattaa tehdä isoiksi ja varjosta tummimmat kohdat mustalla. Mitä kauempana tavarat ovat sitä pienempiä ja vaaleampia ne ovat. Käytä päällekkäisyyksiä, jolloin kuvan kolmiulotteisuus ja tilantuntu voimistuu.

Ylhäältä alaspäin kuvatessasi voit käyttää taustana esim. kerrostaloja joiden seinälinjat kohdistuvat paperin keskellä olevaan pakopisteeseen. Vaikutelma on hyvin kolmiulotteinen, jos saat linjat osumaan pisteeseen. Ole tarkka tähtäyksessäsi!

Varjosta laatikoissa yksi sivu mustalla, toinen harmaalla ja kolmas valkoisella. Tynnyreissä normaali tummasta vaaleaan varjostus. Kauempana olevissa kaikki tummuudet vaalenevat, jotta tilantuntu korostuu etäisyyden kasvaessa.

Ylhäältä alaspäin ilman romuja
Pikainen malli

 

Paperin koko A3

Väline: lyijykynä, tai grafiittikynät, jos löytyvät.( Osa pahvirasioissa ja osa ilmeisesti metallisissa. Koko n.12x15cm)

 

Arviointiperusteet: kolmiulotteisuus

Discuss & brainstorm

@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username